Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact

Even voorstellen

Wij zijn de familie Addo – Mark, Petra, Linda en George. Wie het misschien was opgevallen dat Petra’s buik de afgelopen weken is gaan groeien, we hopen in oktober het vijfde lid van de familie te mogen verwelkomen!

In 2020 werd ons geplande bezoek van 3 maanden aan Nederland 3 jaar. Deze maand gaan we weer terug naar Ghana waar ons hart en onze roeping ligt om Gods werk te doen. 

Naast het woord van God op de Ghanese nationale televisie te verkondigen met het programma Children (and Teens) in Worship TV, proberen we kinderen en tieners te ondersteunen. Dit doen we door toegang en kwaliteit van onderwijs te verbeteren op achtergestelde scholen.

We zijn sinds een half jaar ook bezig met het opzetten van een Skils Training Centre, waar we mensen een beroep willen leren in o.a. metaalbewerking, houtbewerking, engeneering.  Verder willen we graag een computer skill centre en een naai-school opzetten, om op deze manier families te helpen om een baan met een stabiel inkomen te krijgen.

Ook hebben we de visie om een Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum op te zetten voor tieners en jongeren om coaching, begeleiding en training toegankelijker te maken.

We geloven dat we in ons hart de bevestiging hebben gekregen dat deze verschillende visies en plannen door God aan ons gegeven zijn, en geloven dat we groot mogen dromen, ook al lijkt het menselijkerwijs niet realistisch of zelfs onmogelijk gezien de financiën, tijd of mankracht.

We zijn dankbaar dat we binnen deze gemeente de vrijheid hebben zo in ons geloof te staan en dat we onze plannen ook regelmatig mogen delen en uitdragen. We hebben ons altijd welkom en thuis gevoeld binnen de gemeente.

Vanaf 2018, toen we voor het eerst in de kerk kwamen, werden we altijd warm verwelkomd, met of zonder onze Ghanese gasten die naar Nederland kwamen voor Outreaches of Kinderkampen. Er was vanuit verschillende hoeken interesse en enthousiasme over wat we deden en wat ons bezig hield. Het was bijzonder voor ons dat onze projecten ook al vrij snel door jullie financieel gesteund werden, zoals de eerste keer in 2018/2019 toen Esther en Mirjam geld ingezameld hebben voor het schoolfietsenproject.

Daarnaast was er regelmatig aandacht voor onze projecten en mochten we af en toe wat vertellen, werd er voor ons gebeden en kwam er aandacht voor wat we deden. We zijn dankbaar voor alle steun en interesse die we van de gemeente en van jullie als gemeenteleden vanaf het begin af aan hebben mogen ontvangen.

Het laatste jaar kwamen we steeds vaker in de kerk, en het was voor mij (Petra) heel fijn om tijdens het gemeenteweekend verschillende personen beter te leren kennen, en voelde me erg thuis.

Ook merkten we dat het belangrijk is om ook vanuit Nederland een “thuisbasis” en een gemeente te hebben om op te mogen leunen, en hebben we besloten om officieel lid te worden.

We willen jullie graag op de hoogte houden van wat we doen. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan voegen we je toe aan onze mailinglist.