Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact

Stille tijd

Waarlijk mijn ziel is stil tot God Psalm 62 : 3

Stille tijd houden is niets anders dan voldoende tijd met elkaar spenderen. In dit geval tijd met God, tijd voor persoonlijk contact. Daarbij zijn een aantal elementen heel goed om te doen, zoals een stuk uit de bijbel lezen, bidden voor de dingen die op je agenda staan en bidden voor je vrienden en relaties. De dingen die je kunt doen zijn tegelijkertijd ook de elementen die ons vaak schuld-
complexen bezorgen. Ik ben getrouwd met Jolanda en ik vind het heerlijk om bij haar te zijn. Soms als we een eind moeten rijden, zitten we over van alles en nog wat te praten. Andere keren genieten we van elkaars aanwezigheid. We vinden het fijn bij elkaar te zijn. Wij kennen tijden van goede gesprekken en tijden van stil bij elkaar zijn. Ik ben ook opa. Als Emy wat wil dan pakt ze mijn hand en zegt ze: Opa kom! Dan moet er gebouwd worden. Twee voorbeelden van waar het om draait in stille tijd. Het gaat niet om het presteren van stille tijd, alsof God de Vader je een 7 geeft wanneer je één hoofdstuk uit de bijbel leest en een 8 als je er twee leest. Hij is veel meer nieuwsgierig naar je hart en naar jouw liefde en wil graag tijd met jou spenderen. Hij wil bij jou zijn.
Een journalist interviewde moeder Theresa en vroeg naar haar tijd met God. “Als u bidt”, vroeg hij, “wat zegt u dan tegen God?”
“Oh, meestal niet veel. Ik luister”, antwoordde moeder Theresa.
“Dus u luistert… wat zegt God dan tegen u?” vroeg de journalist.
“Oh, meestal niet veel, Hij luistert”, antwoordde moeder Theresa.
De journalist keek haar verbouwereerd aan.
“U begrijpt niet veel van gebed, hè?” zei moeder Theresa.
Vul je stille tijd in als een kind die bij de Vader komt. Het is goed om de bijbel te lezen, goed om je vaste punten in gebed naar voren te brengen. Maar het allerbeste is gewoon bij Hem te zijn.

Jan Jaap