Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact
Kofi & Esther
Asante
Image

“Wij doen momenteel een DTS in Ghana.”

(DTS = Discipelschap training school)

Over ons

Wij doen momenteel een DTS (Discipelschap training school) in Ghana. Er is drie maanden durende klassikale fase waar we leren over verschillende onderwerpen omtrent God beter leren kennen en Hem bekend maken. Onderwerpen zijn onder andere: Gods stem verstaan, evangelisatie & missie en aanbidding. Daarna is een twee maanden durende outreachfase, waar we in praktijk brengen wat we hebben geleerd. Dit kan variëren van evangeliseren tot een kerk ondersteunen of mensen praktisch helpen.

Rianneke
Vos
Image

Waarop is mijn geloof gebaseerd? en hoe leef ik mijn identiteit uit?

Dit waren onder andere de vragen die mij naar Zweden brachten.

Over mij

Omdat ik graag meer te weten wil komen over de bijbel en wil groeien in mijn geloof en als persoon, heb ik de keuze gemaakt om naar Zweden te gaan. 

Naar het buitenland gaan voelt als een goede keuze omdat ik op die manier echt fysiek weg ben van mijn leven in Nederland. Op die manier kan ik mijn leven vanaf een afstand bekijken.

De vragen die mij naar Zweden brachten waren o.a. "waarop is mijn geloof gebaseerd?" en "hoe leef ik mijn identiteit uit?" 

Dit zijn nog steeds vragen waar ik over nadenk, maar ik leer hier elke dag wat bij. Door verhalen uit de bijbel, door getuigenissen, maar ook door het vinden van mijn eigen weg samen met God.

Ik kan nu al zeggen dat deze keuze me stil heeft laten staan en me tegelijkertijd al zoveel veranderd heeft. Dat is erg bijzonder om te merken.

Ik hecht veel waarde aan de vriendschappen die ik hier op bouw, de gesprekken en mijn familiegroep. Een familiegroep houdt in dat je met een groep bij een gezin ingedeeld wordt en hier eens in de twee weken gezellig gaat eten. Mijn familiegroep bestaat uit een lief echtpaar met twee schatten van kinderen van 11 en 8 jaar. Ik voel me erg thuis in mijn familiegroep en zie dit echt altijd als een highlight van de week.

Ook geniet ik enorm van Zweden zelf. Het is een prachtig land en ik voel me bevoorrecht dat ik hier mag zijn!