Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact
Kofi, Esther & Elisabeth
Asante
Image

"Het evangelie brengen in woorden en daden". We willen de hoop van Jezus Christus brengen. In Ghana, maar ook op andere plekken in de wereld.

Over ons

Wij zijn Philip en Esther Asante. Afgelopen januari zijn wij ouders geworden van onze dochter Elisabeth. We zijn nu tijdelijk in Nederland en werken vanaf hier aan onze projecten. Ook bidden we voor onze volgende stappen voordat we terug kunnen naar Ghana. We willen hier een huis bouwen als thuishaven en om van daaruit de omgeving te kunnen helpen. Ons doel is om het evangelie te delen in woorden en daden.  

Broeders en zusters, wat voor zin heeft het te zeggen dat u christen bent als dat niet blijkt uit wat u voor anderen doet - Jakobus 2:14 

Eén manier om het evangelie te delen is door bijvoorbeeld waterfilters uit te delen in Ghana. Goed drinkwater is niet voor iedereen beschikbaar, hier bieden we hulp bij aan. Soms ontstaat hierdoor ook een ingang om over het geloof te praten. Op dit moment sturen we nog steeds waterfilters die door onze vrienden van Jeugd met een Opdracht worden uitgedeeld. 

Ook zijn we betrokken bij sport projecten in Ghana. Vanuit Nederland zamelen we voetbal spullen in bij lokale clubs en sturen dit naar Ghana. 

Dan is er nog onze betrokkenheid bij Jeugd met een opdracht in de hoofdstad van Ghana. We hebben goed contact met de basis en dit is ook van waaruit we actief zijn.  

Philip heeft een passie voor media. Hij heeft het verlangen om Christelijke films te maken. Vooral op plekken waar mensen het lastig vinden om woorden te begrijpen zijn beelden erg sprekend. Dit zagen we toen we in dorpjes films over het leven van Jezus lieten zien, dit bracht veel teweeg. Zo wil Philip nieuwe films maken maar ook helpen hoe deze en al bestaande films vertaald kunnen worden in de lokale taal. 

Voor de toekomst hebben we nog plannen en ideeën die we in gebed bij God hebben neergelegd. We willen een huis bouwen in Ghana en in dezelfde buurt een centrum bouwen waar mensen kunnen komen voor gesprek, gebed, training en helpen daar waar de nood in de buurt ligt.  

We zijn op dit moment bezig met onze projecten vanuit Nederland, maar ook in gebed waar God ons heen leidt voor de komende tijd. Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Stuur een bericht naar 06 - 838 106 53.