Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact
Onze samenkomsten
Image

Onze samenkomsten

We komen elke zondag vanaf 9.30 uur samen in Buurtgebouw Oostendorp aan de Zuiderzeestraatweg-Oost 32 in Elburg.

Je zult al snel ontdekken wat het belangrijkste voor ons is, namelijk onze aanbidding en dankbaarheid aan God. Daar beginnen we iedere zondag mee door het zingen van eigentijdse liederen. Sommige van onze manieren van aanbidding kunnen voor jou onbekend zijn. Velen zullen hun handen opheffen, zoals de Bijbel ons leert, om God te eren. Soms knielen we; soms zitten we stil te luisteren als iemand alleen een lied zingt. Tijdens de samenkomst kun je erop rekenen dat alles rustig en in harmonie gebeurt en we zullen zo veel mogelijk van te voren vertellen wat er gaat gebeuren.

Bidden in kleine groepjes

Een ander onderdeel van onze samenkomst is het bidden in groepjes van drie of vier personen. De Bijbel geeft ons allemaal de opdracht voor elkaar te bidden. Wij geloven dat God voor ieder persoon zorgt. En we geloven ook dat God niet door alleen door een bepaalde leider spreekt, maar door iedereen. Bidden in kleine groepjes maakt het mogelijk om liefde en bemoediging te geven en te ontvangen, maar ook inzicht en een glimlach.

Onderwijs

De Bijbel vertelt ons over het leven dat we door Jezus Christus mogen ontvangen: een leven van liefde, aanvaarding en vergeving. Daarom is er in elke samenkomst een tijd dat we een specifiek gedeelte uit de Bijbel nader bekijken en daarbij een uitleg horen hoe je dat kunt toepassen in ons dagelijks leven. Het doel van onderwijs is om de liefde voor God en elkaar te laten groeien, door vergeving toe te passen voor fouten uit het verleden en door ons geloof in werking te zetten.

Een uitnodiging

Als je God (beter) wilt leren kennen dan willen wij er voor je zijn. De liefde van God gaat je stoutste verwachtingen te boven. Door Jezus’ dood en opstanding zijn we vergeven voor alles wat we verkeerd hebben gedaan; door Hem aan te nemen ontvang je eeuwig leven! Soms nodigen wij aan het einde van onze samenkomst mensen uit om Gods liefde te ontvangen. We hopen dat je op onze uitnodiging in wilt gaan en dat we je aan Jezus mogen voorstellen. Hij heeft onze levens veranderd en hetzelfde kan Hij voor jou doen.

Hoe kan jij er meer bij betrokken raken?

Je bent van harte welkom om een dienst bij te wonen, te kijken en luisteren of mee te doen. Als je vragen hebt over wat we geloven, of waarom we de dingen doen die we doen, kun je na een dienst gerust één van de mensen die bij je zaten aanspreken of ze vragen je voor te stellen aan één van onze teamleden. Deze teamleden kunnen je dan verder helpen. Als je vaker onze diensten bezoekt en je eventueel zou willen aansluiten bij ons, dan zijn er introductieavonden, die erop gericht zijn om je verder over Rafael Elburg te informeren.