Rafaël Elburg | login voor leden
info@rafaelelburg.nl | Zuiderzeestraatweg Oost 32, Elburg | Contact
Mark en Petra
Linda en George
Image

Mark en Petra Addo

“Wij hebben als doel om kinderen en tieners te vertellen over de liefde van Jezus.”

We proberen hen bewust te maken van hun eigen identiteit als zoon of dochter van God, waarbij iedereen zelf verantwoordelijkheid draagt om de wereld te verbeteren en een betere plek te maken.

Wie zijn wij?

Wij zijn Mark en Petra Addo, wij hebben twee jonge kinderen Linda (2,5 jaar) en George (1 jaar). In Ghana hebben we verschillende projecten lopen met de stichting CTIW Foundation (Children & Teens in Worship). De stichting is in 2013 door Mark opgezet, waarbij de activiteiten door de jaren heen verder zijn uitgebreid.

We hebben verschillende projecten in Ghana lopen met als doel om kinderen en tieners te vertellen over de liefde van Jezus. Wij proberen hen bewust te maken van hun eigen identiteit als zoon of dochter van God, waarbij iedereen zelf verantwoordelijkheid draagt om de wereld te verbeteren en een betere plek te maken. We willen ze mee geven dat ze zelf het verschil kunnen maken en God’s licht in de wereld kunnen laten schijnen. Dit door middel van hun daden en woorden en actief kunnen uitreiken naar leeftijdsgenoten, niet alleen met Zijn Woord maar ook praktisch gezien.

Op de nationale Ghanese televisie hebben wij een evangelisatie programma waarbij kinderen en tieners door middel van worship, gesprekken, uitbeelding, bijbel discussies en dans met het Woord van God uitreiken naar hun leeftijdsgenoten die naar het programma kijken.

Daarnaast werken we aan verschillende sociaal-economische projecten om kinderen en tieners te helpen naar school te gaan en families te ondersteunen met lesgeld. We zorgen ervoor dat scholen kwalitatief beter onderwijs kunnen geven, we hebben een schoolfietsen-project lopen en we helpen gezinnen met het betalen van medische kosten in geval van ziekte en nood. Daarnaast proberen we waar mogelijk werkgelegenheid te creëren voor de gezinnen die we ondersteunen zodat ze minder afhankelijk worden van onze financiële ondersteuning.

Sinds twee jaar hebben we tevens verschillende containers vol hulpgoederen naar Ghana mogen sturen met spullen zoals kleding, school meubels, baby spullen, fietsen, computers voor scholen, etc om zo samen met scholen en andere project-partners praktisch uit te reiken naar mensen in armoede en ook de infrastructuur van scholen te verbeteren.

We werken op dit moment ook aan de bouw van een Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum in de hoofdstad Accra waarbij we coaching, begeleiding en waar nodig tijdelijk onderdak willen geven aan tieners en jong volwassenen die zich in zorgelijke familie situaties bevinden, te maken hebben met extreme armoede en/of op straat leven.
We wonen op het moment tijdelijk in Nederland; maar hopen in de zomer van 2023 volledig terug te keren naar Ghana om daar als gezin onze missie verder voort te zetten.

Nieuwsbrieven